5 minute de muzica clasica


Pentru noi conteaza fiecare gest marunt, pentru ca viata însasi este compusa din gesturi marunte si decizii care nu par importante, dar care apoi se va dovedi ca au schimbat totul.

Un astfel de gest marunt poate fi alegerea de a asculta (macar) 5 minute de muzica clasica pe zi. Despre influenta muzicii asupra intelectului si afectivitatii umane s-a scris mult, despre importanta muzicii culte în contextul culturii universale, de asemenea. Muzica unei civilizatii nu este doar expresia divertismentului acelei epoci, ci sumumum-ul tuturor cuceririlor acelei civilizatii, de multe ori anticipând si dezvoltarile ulterioare.

Studiile arata de asemenea ca muzica culta are efecte directe asupra psihicului uman: este binecunoscut efectul Mozart asupra copiilor care învata matematica sau asupra….vacilor care dau lapte.

Ne aflam într-un timp când dezbaterile asupra mediului înconjurator sunt la ordinea zilei, si este bine sa fie asa, pentru ca tot pe acest pamânt vor trai si copiii nostri. Ne aflam însa într-un timp când devine acuta preocuparea pentru plantarea unui copac si în adâncul fiecarei fiinte umane, pentru ca sufletul si constiinta sunt cu adevarate cele mai importante bogatii pe care le putem lasa urmasilor nostri.

Radio România Muzical initiaza asadar un proiect ce-si propune lupta împotriva poluarii spiritului: a asculta cinci minute de muzica clasica pe zi poate fi un foarte eficient manifest împotriva tuturor lucrurilor criticate din societatea româneasca, un gest ce poate polariza toate fortele din piata culturala româneasca, un gest potrivit tuturor, îndreptat însa mai ales catre copiii si tinerii României.

sursa: www.romania-muzical.ro

Pentru a-i cunoaste pe marii compozitori ai lumii, acceseaza: http://muzicaclasica.weebly.com/mari-compozitori.html