Doamna Profesoară Pop Lucreția


 

Acasă

Doamna Profesoară Lucreţia Pop şi chimia îngerilor

Vineri noaptea s-a stins lumina unei scoli, cea care a fost doamna profesoară Pop Lucretia, nascuta in localitatea Tentea, Comuna Chiochis, judetul Bistrita-Nasaud, in 17.04.1962.

Mamă a unui băiat si sotie a profesorului Mihail Jakab, fire ambitioasa, invatata cu greutatile lumii rurale, a urmat cursurile scolii din sat, apoi pe cele din comună, desavarsindu-le in 1984 cu Facultatea de Tehnologie Chimica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Si-a inceput menirea de dascal in Jimbor si apoi in cadrul Scolii Gimnaziale Iuliu Prodan din Chiochis, unde a slujit catedra de fizica si chimie pana in clipa mortii, vreme de 31 de ani. A crescut intr-o familie cu principii de viata sanatoase pe care le-a insuflat si copiilor din institutia in care a activat si pe care a condus-o o perioada in calitate de director. Toti acei copii care treceau pragul orei sale stiau fizica si chimie si faceau fată oricăror exigente liceale sau universitare, dovada fiind multitudinea de absolventi de facultate – profilul real care, ori de cate ori o intalneau pe strada, ii multumeau pentru bagajul de cunostinte pe care l-a daruit.

Duminica, 08 noiembrie, ii vom multumi cu totii deopotriva pentru ca ne-a invatat sa fim corecti, umani, profesionisti, fiindu-i aproape la slujba de inmormantare ce va avea loc in localitatea Tentea, incepand cu ora 13.

http://www.rasunetul.ro/doamna-profesoara-lucretia-pop-si-chimia-ingerilor